Vezi mai mult...

Ce înseamnă viață? Dar succesul? Pentru mulți, aceste întrebări sunt o enigmă, pentru alții viață și succesul n-au nici o semnificație elocventă.

Excelența face diferența!

Vezi mai mult...

Atunci când alegi să lucrezi cu un coach, gândește-te la proces că și cum ar fi o conversație la care participa ambele parti și în care constuiesti o relație profesionala.

Cum alegi un coach?

Vezi mai mult...

Sesiunea de Coaching Breakthrough diferă de toate tipurile de coaching prin faptul că este rapidă și eficientă. Dacă ești pregătit să-ți decizi viață și să sapi în programarea nepotrivită...

Suntem ceea ce gândim

  Abilitatea de a te focusa în timpul unei competiții este una dintre cele mai importante aptitudini pe care un sportiv de performanță le poate deprinde. În psihologia sportivă este recunoscut faptul că a avea o capacitate de concentrare de tip „laser” poate avea un impact imens în succesul de pe teren. Din păcate, mulți atleți/sportivi au o concentrare care seamănă cu precizia unei arme cu glonț oarecare, în loc de precizia pe care o are o armă cu lunetă. Ei inceraca să facă prea multe pe teren și de cele mai multe ori nu realizează că își sabotează propria încredere, motivație și performanță.



 

De ce să-ți antrenezi mintea?
Stă în natură umană să ne „rătăcim” mintea, acest termen fiind cunoscut și sub formă de „a visa cu ochii deschiși”. Acest lucru te poate ajută câteodată în procesele creative, însă în cele mai multe cazuri, cauzează distragerea atenției.
În timpul competițiilor sau a antrenamentelor, mulți sportivi se concentrează foarte greu din cauza gândurilor și credințelor nedorite. Dacă eșți pe terenul de fotbal, de exemplu, și mintea ta rătăcește prin alte părți, nu vei fi capabil/a să joci la capacitate maximă. Creierul și corpul tău sunt interconectate. Dacă te focusezi pe joc, corpul tău va execută task-urile în modul în care îți doreșți, fără greșeli.
Când eșți distras/a de factori externi, că de exemplu, dialog intern negativ sau critică publică, vei repetă aceleași erori  de fiecare dată. Așadar, concentrarea ta poate face performanță excelență sau nesatisfăcătoare. Pentru a fi un jucător de fotbal de succes, spre exemplu, dezvoltarea ta personală și mentală sunt esențiale. Abilitatea de a te concentra pe ceea ce este relevant în acest moment este ingredientul principal care te susține să funcționezi la potențialul tău maxim.



 

Fii conștient/a de gândurile negative! Primul pas către orice schimbare este conștientă de sine și asta implică introspecția personală. De multe ori, cea mai mare problema este identificarea „piedicii” primare care te oprește să-ți atingi potențialul maxim. Creșterea gradului de conștientă implică înțelegerea psihologiei sportului. Așadar, identifica motivul din spatele gândurilor și credințelor limitative. Apoi, fă „cunoștință” cu stările, emoțiile și credințele negative și devin-o conștient/a de impactul pe care îl au asupra realizărilor tale.



 

Acum, mută focusul! Odată ce ai identificat și acceptat dialogul tău intern, este timpul să-ți muți focusul. Înțelege că acele credințe nu te servesc. Aceste credințe și gânduri apar în mintea ta pentru că ai una sau mai multe experiențe nereușite, și automat, creierul tău se setează în așa fel încât să-ți dea posibilitatea să repeți o experiență anterioară. Asta poate fi schimbată printr-o modalitate simplă de mutare a focusului de la o credință nepotrivită, care nu te servește, către o credință care îți da putere. Fundația credințelor, fie ele limitative sau constructive, este subiectivă. O modalitate bună de a mută focusul este dialogul intern pozitiv. Înlocuiește gândurile negative, nepotrivite, cu unele pozitive, care te servesc, învățând să devii conștient/a de dialogul tău intern și de ceea ce faci.
În loc să îți spui că nu poți să faci ceva, permite-ți să priveșți cu acceptare provocările care apar și să fii orientat/a pe soluții. Repetă-ți în minte afirmații pozitive că „sunt cel/cea mai bun/a”, „pot să fac asta”, „voi câștigă” …etc Acordându-ți timp de reflectare și re-focusare, îți poți regăși concentrarea, încrederea în ține și puterea mentală de care ai nevoie că să-ți atingi obiectivele sportive. Acestea te vor susține în atingerea obiectivelor tale ușor, rapid și fără efort!

„Cea mai mare greșeală este să continui să practici greșeala!” – Bobby Bowden (antrenor fotbal american)

Identifică problema, învață și apoi mergi mai departe!

c o a c h i n g

rattitude

g

c o a c h i n g

rattitude

g

Contact

Tel: (+40) 731 461 364

E-mail: grattitudecoaching_contact@yahoo.com

B. Sentiuliu © 2023. All Rights Reserved.

Hosted by Web Acing